Valtion hyökkäys: Kirja kertoo valtion viranomaisten rikollisista toimista keksijä Rainer Partasta ja Ab Europositron Oy:tä vastaan, 9 vuoden aikana ja mukaan on mahtunut pari lehteä, muutama yksityisyritys ja henkilö.
Ensimmäinen luku: Hyökkäys.
Marraskuu 29 pv 2001 Kauppalehti julkaisi häväistysartikkelin. Epäilyttävä akkuyrittäjä kerää rahaa sijoittajilta. Artikkeli oli keksijä Rainer Partasta halventava ja toimittaja Pekka Nykänen ei kertonut miksi hän oli kirjoittanut sen, vaan totesi että salainen lähde oli kertonut epäilyttävästä akkukeksijästä, joka oli panettelua ja herjaamista.
Artikkeli ei tuonut mitää selvää todistetta että keksijä olisi jossain toiminut väärin, kun oli muutaman päivän kuluttua alkamassa uusmerkintäanti Ab Europositron Oy:ssä vaikutti siltä että artikkelilla haluttiin saada anti epäonnistumaan. Tulevina kolmena vuotena, jonka anti kesti sillä oli merkittävä vaikutus heikkoon tulokseen.
Toinen luku: Uusmerkintäanti alkoi.
3 pv joulukuuta 2001 anti alkoi, merkinnöillä joiden joukossa oli myös Zelg Oy/joht. Pentti Polón joka merkitsi 10 osaketta ja viikon kuluttua perui merkintänsä ja jätti sen maksamatta. Myöhemmin kävi ilmi mikä mies hän todellisuudessa oli, valtion epävirallinen agentti
jonka tehtävä oli tuottaa yhtiölle haittaa annin aikana.
Kolmas luku: Rata hyökkää.
7 pv Tammikuuta 2002, soitti rahoitustarkastuksen markkinavalvoja Paula Kirppu ja kertoi uudesta arvopaperimarkkinalaista, joka edellytti virallista antiesitettä. Puolenvuoden aikana vaihdettiin mielipiteitä meidän AB Europositron Oy:n velvoitteista tehdä virallinen esite, kerroin että olimme tehneet vuoden 2001 arvopaperimarkkinalain aikana antipäätöksen ja silloin ei edellytetty virallista antiesitettä joten anti on voimassa kolme vuotta ilman virallista esitettä. Se ei ollut Ratan mielestä hyväksyttävää joten hakivat markkinaoikeudelta uuden arvopaperimarkkinalain mukaan uhkasakkoa jotta tekisimme virallisen esitteen, saivat 20 000 euron uhkasakon joka myöhemmin laitettiin maksuun. Aina vuoteen 2005 loppuun jatkui Ratan ahdistelu vaatimuksella jatkuvien selvitysten kirjoittamisella miksi ei tehdä anti esitettä. Meidän yksinkertainen vastaus oli että toinen anti oli vähimmäismerkintäraja 50 000 euroa eikä silloin tarvittu virallista esitettä. Kaikkina vuosina oli yhtiöllä oma epävirallinen antiesite ja liiketoimintasuunnitelma. Kaikki toimet tehtiin lakien mukaan oikein eikä kellään ollut valittamisen mahdollisuutta. Mutta Rata teki omat toimet vallitsevia lakeja vastaan.
Neljäs luku: Zelg Oy:n Pentti Polón hyökkää, muoto kantein.
Vuosi 2006 prototyyppiohjelmaa oli aloitettu vuoden alusta, liiketilojen etsinnällä. Liiketilat löytyivät maaliskuussa ja olivat vuokrasopimusta vaille. Kevään antia oltiin järjestämässä. Anti alkoi ja kun kevään anti meni nurin kun ajoissa ei tullut ennakkoilmoituksen mukaisia merkintöjä. Zelg Oy:n Pentti Polón piti huolen että jatkuvasti tuli muotokanteita oikeuden käsiteltäväksi, lisäksi teki jatkuvasti valituksia Hämeen lääninhallitukselle tilintarkastajista, vaikka hän hävisi kaikki jutut niin se oli kovanluokan häiriöiden tekemistä yhtiötä kohtaan. Sitten tuli kesän ja syyskesän aikana täydellinen uupuminen ja keksijä toimitusjohtaja päätti selvitystilan aloittamisesta kahden kuukauden kuluttua ja päätös tehtiin 27 pv elokuuta 2006.
Selvitystila peruttiin kun keksijä toimitusjohtaja oli levännyt kaksi kuukautta. Joulukuussa yhtiökokouksessa selvitystila loppui virallisesti ja päätettiin aloittaa suunnattu uusmerkintäanti joka suunnattiin isoille sijoittajille.
Viides luku: Valtion syyttäjä hyökkää.
Vuonna 2007 tehtiin merkinnästä aiesopimus heinäkuussa ja sovittiin että syyskuun lopulla se vahvistettaisiin osakeantimerkintä sopimukseksi ja joka toteutui joulukuussa koska keksijä vangittiin syyskuun 25 pv 2007 kun neuvottelut oli käynnissä amerikkalaisen Millennial corp. Kanssa ja päästiin allekirjoittamaan sopimus vasta joulukuussa kun keksijä oli vapautettu vankilasta johon hänet oli viety ja tutkintasyyte kuului törkeäpetos. Lokakuun lopulla Helsingin sanomat yhtyi häirikkö kuoroon syyttämällä huijarikeksijää artikkelissaan joka loukkasi keksijän kunniaa ja oli ihmisoikeus sopimuksen vastainen. Tutkinnassa ei ole tullut esiin mitään petokseen viittaavaa, siitä huolimatta syyttäjä nosti kanteen ja oikeus tuomitsi ja myös hovioikeus tuomitsi kun en kertonut salaisista keksinnöistä, siksi oikeus väitti että ei ole keksintöä ja tuomitsi 2 ½ vuotta vankeutta ja liiketoiminta kielto 6 vuotta. Patentti- ja rekisterihallituksen lausunto selvitti salassapitoa ja sen menettelytapoja mutta se ei oikeutta kiinnostanut se lausunto ohitettiin yksinkertaisesti ja kuitenkin he olivat ainoa viranomainen joka voisi lausua jotain keksinnöistä, muilla ei ole pätevyyttä siihen. Tutkinta ja oikeus käsittelyä on kestänyt kolme vuotta ja häiriön tuottaminen 9 vuotta ja asia jatkuu KKO:n valituslupahakemuksella. Mikäli ei oikeutta löydy suomesta asia viedään Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen aikaa kuluu vielä 4-7 vuotta.
Tässä oli lyhennelmä ja tiivistelmä valtion laittomuuksista keksijä Rainer Partasta ja Ab Europositron Oy:tä vastaan jota ei koskaan ole syytetty mistään mutta rahat vietiin ja yritettiin tuhota yhtiö mutta ei saatu varastettua keksintöjä eikä tuhottua yhtiötä.
Olemme toiveikkaita että oikeutemme huomioidaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa viimeistään. Valtio ei ole laisinkaan huomioinut ihmisoikeus sopimusta tässä asiassa.
Keksijä Rainer Partanen
This entry was posted on 15 Oct 2010 at 12:41 by rainer and is filed under Uutiset.