Julkisen hallinnon osuus bkt:tä on n. 58 % joka on aivan liikaa, maamme teollisuus ja palvelut ei pysty tuottamaan sellaista menotaakkaa. Joku on väittänyt että laskelma on väärä, se ei ole virheellinen kun huomioidaan että julkinen talous ei tuota mitään. On hyvin pieni marginaalinen ero tuloksessa jos jotain laskettaisiin julkiseen tulopuolelle. Pilkun nuolijat voivat väittää mitä hyvänsä, mutta matematiikka on selvää. Tietysti julkiset menot on puoliksi hyväksyttävää, on todella paljon reivattavaa. Tähän asti ei ole tehty mitään todellisia parannuksia valtion taloudessa, jatkuvasti vain lisätty menoja. Nykyisen tekniikan aikakaudella sitä ei käytännössä hyödynnetä laisinkaan, kaikki toiminnot on kaksinkertaisia. Hyvinvointivaltion säilyttämiseksi jos jätetään sosiaalinen budjetti koskemattomaksi ja laitetaan vakuutusyhtiöt ruotuun, velvoitetaan heidät maksamaan lääkärien määrittelemistä sairauksista tai vammoista korvaus jotka on vaakutuksien alaisia, se säästää sosiaalimenoja rutkasti. Vakuutusyhtiöt nostakoot maksujaan jos niin täytyy korvausten noustessa. Muuten kaikilta muilta sektoreilta vähennetään menoja 30 %, näin päästään kokonaisuudessa 20 % pienemmällä budjetilla eteenpäin, jolloin päästään pienentämään velkaa. Velalliset jotka on ajettu köyhyysloukkuun, heidän tuloistaan on jätettävä käteen 1200 euroa kk. sillä säästetään rutkasti sosiaalimenoja. Kaikille velallisille tulee jättää käteen kuussa vähintään 1200 euroa. Sosiaaliperustuki tulee nostaa 900 euroon ja voi lisäksi hankki 500 euroa kuussa ja silloin ei mikään tuki vähene ja työnteko kannattaa aina. Näin saadaan kaikki töihin ja luotua uusia työpaikkoja. Pienyrittäjät maksavat omasta palkastaan veroja vain jos eivät työllistä, jos työllistävät niin saavat nosta itselleen palkkaa verotta 1500 euroa kuukaudessa ja ylimenevältä osuudesta veroa.
Kaikki yritysrahoitus tulee olla Fiva:n ulkopuolella ja lakiin tulee kirjata että sijoittajan tulee itse tarkistaa kohde voiko siihen sijoittaa ja arvioida riskit.
Ei ole mitään järkeä että Fiva laittaa sellaiset ehdot jotka on tarkoitettu suuryrityksille joita pienyritykset ei voi täyttää, näin estetään pienyritysten kasvu ja laajentuminen ulkomaille sekä vientiin.
Onko poliitikkomme niin huonosti informoituja että tosiasiat ei läpäise virkamiesten vanhoillista muuria, olemme jo jääneet hirveästi jälkeen muusta europasta ja maailmasta. On valtavasti eri mahdollisuuksia auttaa pienyrityksiä eteenpäin ja vientiyrityksiksi jotka kasvavat.
Suomi on nyt jämähtänyt toimimattomaksi maaksi.
Emerituskeksijä. Rainer Partanen